Liftnet til baby

Allerede inden baby er født, skal du overveje hvorledes hjemtransporten fra hospitalet skal foregå. Er du nød til at køre i bil, skal barnet spændes forsvarligt fast.
Du skal derfor vælge mellem en autostol til babyer eller liftnettet.
Et liftnet fungerer på den måde, at man placerer baby i liften på normal vis. Herefter sætter man liften på bagsædet, således at hovedenden vender ind mod midten af billen (og babys fødder peger ud mod siden af bilen). Herefter spændes liftnettet hen over liften, og fastgøres til sikkerhedsselerne.
Liftnettet har en klar fordel frem for andre løsninger; baby ligger godt i en lift. Det er kendte omgivelser, og ryggen tager ikke skade af at ligge i en lift i længere tid.
Desværre har liftnettet også en kæmpe ulempe; det er ikke lige så sikkert som en autostol. Liftnettet forhindre barnet i at blive slynget rundt i bilen ved kollision, men det yder ikke nogen form for beskyttelse ved for eksempel sidekollision. Selve liften er jo ikke bygget til at modstå en påkørsel af en bil, og det er derfor kun selve liftnettet som yder en form for beskyttelse.
En anden ulempe ved liftnettet er, at skal man have flere børn i bilen, så optager liften rigtig meget plads på bagsædet. I en mindre bil flyder liften det meste af bagsædet, og så er der ikke plads til søskende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar