Test af Römer Britax King PLUS


Den vel nok mest solgte autostol på det danske marked. Römer King har i flere året været på det danske marked, og selvom stolen løbende er blevet udviklet, er designet i bund og grund det samme.

Stolen er en fremadrettet autostol der anbefales til børn fra 9 måneder til ca. 4 år. Selve stolen fastgøres til bilen ved hjælp af tre-pkt. selen og barnet spændes fast med en 5-pkt sele.

Römer Britax King Plus er ECE R 44/04 vertificeret og giver rigtig god beskyttelse ved sidekolision.

Det er muligt at sætte stolen i hvileposition, hvor sædet skubbes en anelse fremad. Barnet kommer dog ikke i en egentlig soveposition, så her skal man ikke forvente det helt store. Faktisk er det med at sove i en Römer King lidt problematisk. Selvom stolen støtter barnet, kan det sagtens falde sammen i stolen, og dermed sidde i en dårlig position hvis det falder i søvn.

Til gengæld er stolen temmelig høj, så selv et lille barn kommer så højt op at sidde, at det kan kigge ud af sidevinduet i bilen. Dette er en absolut stor fordel, da det at kunne kigge ud ad vinduet kan underholde barnet.

Den sele som barnet spændes fast i, er monteret i selve autostolen med et sindrigt system. I takt med at barnet vokser, skal skulderhøjden på selerne justeres. Dette gøres ved at afmontere stolen og nærmest skille den ad. Det kan godt lade sig gøre, men det er mindst lige så kompliceret som at samle et Ikea skab.
På den positive side skal fremhæves stolens finish og kvalitet. Jeg har selv benyttet en Rømer King Plus til fire børn, og den fungerer stadig fint.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar